top of page

tjugo 2.0

sofia änGgård

After the poolparty

tryck på bilden för helskärm

Jag heter Sofia Änggård och mitt verk har jag valt att kalla ”After the poolparty”. När vi startade detta projekt var jag väldigt intresserad av den flärdfulla delen av 1920-talet innan depressionen. Speciellt det vackra och “extra allt” som bars av fler personer än bara kungligheter.

Jag kände direkt att jag gärna ville sy och brodera när jag gjorde mitt bidrag till "Tjugo 2.0” och föll snabbt för idéen att göra baddräkter med varsin egen inspiration/inriktning. Så det fick bli varsin baddräkt för Daisy (The great Gatsby), Christel (Chrysler Building NYC) och Coco (Chanel).

Att det just blev baddräkter kändes roligt och representativt då dagens baddräkter började ta form då. Kvinnor började bära baddräkter som inte var tillverkade i ylle och som var mindre täckande och hade större funktion. Baddräkternas modell är 2020-tal men utsmyckningen är inspirerad av 1920-tal.

Känslan jag vill leka med är den väldigt levande, festliga och glamorösa tiden ” det glada 20-talet” som var innan och finanskraschen och depressionen. Det här verket är lite som skedet precis innan 24 oktober 1929 och finanskraschen blir på faktum. 

Tekniker: Sömnad och broderi

bottom of page