top of page

MARIA IVARSSON

"WORK IN PROGRESS"

tryck på bilden för helskärm

Guatemala. Ett land med mycket historia, intressant men även väldigt smärtsamt. I mitt vackra Guatemala finns även en färggrann och rik kultur, en stark gemenskap, kloka och kärleksfulla människor. Landet har problem med kriminalitet, sitt rättssystem och andra svårigheter.

 

Vid sex månaders ålder, adopterades jag från Guatemala. 2009 flyttade jag och mina föräldrar dit i två och ett halvt år. I april 2022 reste vi tillbaka igen, det var först gången jag gjorde denna resa som vuxen. Alla dessa erfarenheter jag fått med mig därifrån har haft stor betydelse för mig idag.

Ofta sitter jag och funder över mig själv,

frågor dyker upp, om allt och inget.

 

Alla de olika jagen som jag har varit under åren, vad är det som har gjort mig till den jag är idag? Vem hade jag varit med en annan uppväxt? Boendes i ett annat land? Eller om jag växt upp med helt andra förutsättningar? Varför får inte alla barn världen över samma förutsättningar?

 

Artikel nr 6 ur barnkonventionen har jag tänkt mycket på under mitt urval för denna utställning och den lyder “Barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling”.

Min bildserie har jag valt att kalla för Work In Progress. Dels för att jag är långt ifrån färdig med att utveckla min egna relation till Guatemala och dels för att landet har lång väg till att uppnå lika levnadsvillkor för barn.

KONTAKT: ivarssonmaria@outlook.com 

                   Instagram - @fotoavmaria  

bottom of page