top of page

HÅLLPLATS - Är vi framme snart?

SUNDUS OSMAN

Punt

Mitt projekt heter 'Punt', vilket  symboliserar ett ögonblick för eftertanke eller övergång. Min bild visar en person smyckad med gulddekorationer, vilket väcker mystik och skönhet genom dramatisk belysning.

 

Anonymiteten och gåtfullheten som skapas genom endast ögonen som syns kan ses som en kommentar om identitet och personlig uttryck. Rikedomen i smyckena kontrasterar mot den enkla, enhetliga bakgrunden, vilket leder till en diskussion om kontrasten mellan det yttre och det inre, eller det materiella och det andliga. Bilden väcker också tankar kring tradition, skönhet och mode i olika kulturer. Designen och hantverket i guldsmyckena kan ses som en hyllning till kulturellt hantverk och design, samt deras rika historia.

 

Jag skapade en ram med trä och DIY-skum, inspirerad av Gustaf Westmans coola designer från år 2020. Hans studio ligger i Stockholm, Sverige, och jag älskar hans handgjorda stil. Genom att blanda trä och skum skapade jag ett unikt verk som visar upp min kreativitet och kärlek för design.

bottom of page